15 نكته‌اي كه بايد درباره چاي بدانيد

در پايان يك روز كاري، نوشيدن يك فنجان چاي خيلي مي‌چسبد. اين نوشيدني گرم به دليل اينكه آرامش‌بخش است و خستگي را از تن بيرون مي‌كند، طرفداران زيادي دارد. لذت نوشيدن چاي وقتي بيشتر مي‌شود كه بدانيد اين نوشيدني سالم و پرطرفدار خواص درماني هم دارد، از بسياري بيماري‌ها پيشگيري مي‌كند و براي سلامتی ‌تان مفيد است. بررسي‌ها نشان داده است، چاي اگر در حد طبيعي مصرف شود براي سلامت مفيد است اما گاهي تصورات نادرستي درباره اين نوشيدني مطرح مي‌شود كه نتايج بررسي‌ها و تحقيقات آنها را تاييد نمي‌كند. به طور مثال اين كه چاي به دندان‌ها آسيب مي‌رساند، براي قلب ضرر دارد يا اينكه چاي مفيد نيست و بهتر است مصرف آن را ترك كرد و...

ادامه نوشته

دستگاه تنفسي  BA


1-3- اكسيژن

        هر موجود زنده اي براي زيستن احتياج به اكسيژن هوا دارد و اگر به هر علتي اكسيژن به قسمتهاي مختلف بدن كم برسد باعث ناراحتي مي گردد .

در موجودات زنده ماننده ، انسان و حيوان سيستم گردش خون وظيفه رساندن اكسيژن به بافتها و بازگردادن گاز كربنيك به ششها را دارد و چناچه اكسيژن از حد لازم جهت مصرف كمتر باشد و يا آلوده به گازهاي سمي و يا بخارات مواد ديگر گردد غير قابل استفاده بوده و نياز بدن را جوابگو نخواهد بود .

كمبود اكسيژن در ارتفاعات و يا در زير زمين مانند معادن نيز گاه انسان و حيوانات را تهديد به مرگ مي كند .

ادامه نوشته

هشدارهای ایمنی برای روزهای تعطیل نوروز

هرسال در روزهاي پاياني سال و در تعطيلات نوروزي شاهد حوادث ناگواري از جمله مرگ و مير شماري از هموطنان مان در سوانح مختلف، تصادفات جاده‌اي و غيره هستيم كه متأسفانه بهار سرسبز را به خزان زندگي برخي از خانواده‌ها تبديل مي‌كند، از خسارت‌هاي جاني كه بگذريم حوادث ديگري از جمله سرقت اسباب و اثاثيه منزل، جيب بري، بيماري براثر رعايت نكردن مسايل بهداشتي يا پرخوري و... نيز از ديگر موارد است كه مي‌تواند گريبانگر خيلي از افراد در اين روزها شود، توجه و دقت به هشدارهاي ايمني مي‌تواند تعطيلات خوش و به يادماندني را نوروز 88 موجب شود...
ادامه نوشته

چگونگي پيشگيري از حوادث چهارشنبه سوري

حادثه اين بار خبر مي‌كند
مقدمه :
مراسم چهارشنبه سوري هر ساله با حوادث ناگواري همراه است و به كشته يا زخمی شدن گروهي از نوجوانان و جوانان مي‌انجامد. در مقاله زير چگونگي پيشگيري از حوادث چهارشنبه سوري مورد بررسي قرار گرفته است که با هم مي‌خوانيم:
نقش آموزش در پيشگيري از حوادث چهارشنبه سوري
ادامه نوشته

شب چهارشنبه سوری – خوب یا بد

چند سالی است که وقتی به شب چهارشنبه سوری نزدیک می‌شویم، تشویش و دلهره، بسیاری از مردم را فرا می‌گیرد. باز هم مواد محترقه خطرناک و به طبع آن حوادث ناگوار. آسیب دیدن مردم به ویژه جوانان و نوجوانان باعث شده چهـارشنبه سـوری سنتـی به یـاد ماندنی، به یک چهارشنبه سوری سراسر دلهره و اضطراب تبدیل شود

ادامه نوشته

ارزیابی ریسک حریق

ارزیابی ریسک حریق ، فرایندی سیستماتیک جهت بررسی مخاطرات حریق بالقوه در محیط کار و تخمین ریسک حاصل از این خطرات برای منابع مالی و انسانی می باشد . عمده دلائل ارزیابی ریسک حریق در محیط کار شامل موارد زیر می شود :

 1. فراهم نمودن یک محیط کار ایمن و عاری از ریسک به عنوان یک وظیفه اخلاقی .

 2. در نظر گرفتن مباحث اقتصادی در حریق و توجه به این مسئله که عدم وجود یک برنامه نظام مند و پیشگیری و کنترل حریق باعث تحمل هزینه های سنگین بر هرفرایند می گردد.

 3. رعایت بحث الزامات قانونی که می توان این الزام را در بند 4-3-1سیستمهای مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS18001 ملاحظه نمود.

ادامه نوشته

سیستم های اعلام حریق

سیستم اعلام حریق در یک ساختمان طراحی می گردد تا قبل از اینکه حریق مشکل ساز ویا غیر قابل کنترل شود اعلام واخطارداده می شود و سیستم های بعدی را فعال می کند . این سیستم جهت حفظ اموال وافراد از حریق طراحی می گردد.

 Zone: به معنی قسمت ،قسمت بندی یا بخش بندی می باشد.

 Fire Zone(بخش کشف حریق ):بهترین وموثرترین راه برای محدود کردن حریق در ساختمان تقسیم آن به قسمتهای کوچکتر می باشد.

ادامه نوشته

ایمنی در آزمایشگاه

توضیح عمومی :

 دستیابی به محل های کاری ایمن و بهداشتی مسئولیت تشکیلات ، مدیر آزمایشگاه ، پرسنل سرپرستی و در نهایت خود پرسنل آزمایشگاه می باشد . هر کارمند آزمایشگاه بایستی از هر تلاشی برای حفاظت خود و همکارانش دریغ ننماید . مدیر آزمایشگاه بایستی بداند که حوادث علت دارند و بنابراین بوسیله یک برنامه ایمنی خوب قابل پیشگیری هستند .

یک مشکلی که مدیر آزمایشگاه با آن روبرو میشود ، تعارض آشکار میان نیازمندیهای ایمنی و دقت و کارایی بیشتر در انجام فعالیتها می باشد . به عنوان مثال لغو (ممنوع کردن ) مکش پیپت با دهان می تواند بیشتر نادرست باشد تعارض بیشتر زمانی است که موادی که معمولا مورد استفاده در رویه کاری قرار می گیرند خطرناک نباشند . کار با پیپت یا استفاده از هودها ، دستکشها یا ماسکهای صورت ، مدیر آزمایشگاه را با مقاومت بسیاری از کارمندان قرار می دهد . عموما مدیر بایستی ابتکار خود را در شروع روشهای ایمنی ترجیحا با قبول کارهای غیر عملی فرض شده ، به کار گیرد .

ادامه نوشته

رنگين‌کماني از سلامت

رنگين‌کماني از سلامت

محققان معتقدند ميوه‌هاي تيره‌رنگ مي‌‌توانند جلوي سرطان را بگيرند.

آيا مي‌‌دانستيد سلامت هم رنگ دارد؟ البته نه رنگ‌هاي شيميايي؛ بلکه رنگ‌هايي طبيعي به رنگ ميوه‌ها و سبزيجاتي که در بشقاب شماست.

جالب‌تر اين‌که هرچه نقش رنگ‌ها در بشقاب شما پر رنگ‌تر باشد، بيشتر مي‌‌تواند سلامت شما را تضمين کند. تراکم رنگ بنفش در زغال‌اخته، غلظت رنگ سبز کاهو، زرد زيباي طالبي، رنگ لاکي چغندر و نارنجي آتشين پرتقال؛ همه اگر در کنار هم قرار گيرند مي‌‌توانند رنگين‌کمان سلامت را براي شما به ارمغان آورند. باور نمي‌‌کنيد؟ اين چيزي است که دانشمندان مي‌‌گويند.

محققان به‌تازگي فهميده‌اند ترکيباتي که عامل رنگ تيره در بعضي گياهان و سبزيجات‌اند، خواص ضد سرطاني قوي دارند. مطالعاتي که بر روي سلول‌هاي موش و انسان انجام شده نشان داده «آنتوسيانين»ها- ترکيباتي که عامل رنگ قرمز، بنفش و آبي ميوه‌ها هستند- به ميزان قابل توجهي جلوي رشد سلول‌هاي سرطاني کولون را مي‌‌گيرند.

ادامه نوشته

نکاتی مهم در مورد انتخاب کفش مناسب

همه ما تا کنون حتی برای یک بار هم  که شده مجبور شده ایم که کفش اسپرت ورزشی بخریم و بپوشیم. عده ای تنها به پوشیدن کفش های ورزشی عادت کرده و عده ای دیگر تنها به کفش های رسمی.

 اما هر دوی این عادات از دیدگاه اورتپدی تا حدی نادرست می باشند. شاید تا زمانیکه جوان هستیم علت اشتباه بودن این عادت ها را نفهمیم. اما همین که کمی پا به سن بگذاریم آنگاه که از درد مفاصل و یا ساییدگی مهره های کمر قرص مسکن می خوریم و فریاد می کشیم می توانیم یاد عادت های نادرست جوانیمان بیفتیم و کمی افسوس غفلت هایمان را بخوریم.

پوشیدن کفش مناسب در هنگام راه رفتن , دویدن , سر خوردن و... نه تنها سلامت پا را تضمین می کند بلکه در طول عمر غضروف های ما بین مهره ها در ستون فقرات و زانو ها نیز بسیار تاثیر دارد. 

ادامه نوشته

نوشابه ها


 

10دقیقه بعد : 10 قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود. می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند.

ادامه نوشته

مضرات نوشابه ، چیپس ، ...

بعضی از ما متاسفانه فکر می‏کنیم که سلامتی در اعتدال است و چنانچه از هرچیز به اندازه اعتدال مصرف شود دیگر هیچ ضرری نخواهد داشت و بدن پاسخی منفی نشان نخواهد داد؛ اما واقعا اینطور نیست. بعضی غذاها یعنی دست و پنجه نرم کردن با مریضی و سرطان! شاید بعضی غذاها مستقیما پس از مصرف اثراتی منفی خود را نمایان نکنند ولی مطمئن باشیم که این گروه از غذاها در دراز مدت، آثاری سوء را بدنبال خواهد داشت و بهتر است که میانه‏روی در این رفتار را کنار گذارده و کمی به فکر سلامتی خود باشیم. با خود نگوییم “یک بار در ماه چیزی نمی‏شود!”

ادامه نوشته

ایمنی وبهداشت در عملیات سند بلاست

دستور العمل سازمان NIOSH  برای کاهش سیلیکا درمحیط کار وجلوگیری از فوت کارگران به علت ابتلا به تنگس نفس شامل موارد زیر می باشد :

1.      جایگزین کردن استفاده از سیلیکا و شن ماسه با سایر موادی که یک درصد سیلیکا در آن وجود داشته باشد .خطر ابتلا به کارگرانی که از سیلیکا در عملیات بلاستینگ استفاده میکنند بسیار بالاست و کنترل آن هم مشکل به نظر میرسد برای این منظور سازمان NIOSH  پیشنهاد کرده که از سال 1974 به بعد مصرف موادی که دارای سیلیکا وماسه بیشتر از یک درصد هستند ممنوع می باشد .

2.      برای کنترل عوارض بیماریهای مربوط به سیلیس از سیستم تهویه موضعی وعمومی طبق متد NIOSH 7500,7602 استفاده شود .

ادامه نوشته

  مقررات صدور پروانه کار

مقدمه  • حصول اطمینان از برقراری الزامات یک سیستم جامع بهداشت، ایمنی و محیط زیست نیازمند استقرار زیر سیستمهای متعددی در محیط کار است. یکی از مهمترین این زیر سیستمها، سیستم مجوزهای کاری است. این سیستم با رویکردی نظام مند به دنبال حذف و کاهش خطرات ناشی از فعالیتهای مختلف کاری با چک کردن شرایط ایمنی عملیات و برطرف کردن پتانسیل های حادثه میباشد.
• در این مجموعه سعی شده تا با توجه به نوع فعالیتها و مخاطرات موجود در صنعت نفت و صنایع وابسته، یک سیستم جامع مجوز کار ارائه گردد. 
 
هدف • هدف از تدوین این مقررات ، تشریح کليه مقررات ایمنی شرکت ملی نفت ایران در رابطه با صدور و اجرای صحیح مقررات پروانه های كار سرد و گرم و غیره در واحدهای عملیاتی به منظور حذف شرایط ناايمن و انجام كار بدون خطر می باشد. 
ادامه نوشته

     ارائه مدلي براي برآورد هزينه انساني حوادث شغلي منجر به فوت

چكيده:

مقدمه: حوادث شغلي يکي از مهمترين مشکلات کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه محسوب مي شود. مهمترين بخش هزينه هاي اين حوادث، هزينه هاي انساني آنها مي باشد. مرگهاي ناشي از حوادث شغلي باعث اتلاف عمر، سالهاي کاري و هزينه هاي مرتبط مي گردد.

مواد و روشها: اين مطالعه به صورت مقطعي در سال  1382 انجام گرفت. جامعة پژوهش تمام ‌بيمه‌شدگان فوت شده در استان تهران بر اثر حادثة شغلي بود. داده‌ها با استفاده از بستة نرم‌افزاري ويژه‌اي كه به همين منظور طراحي شده بود و نرم‌افزار  Excell مورد تحليل قرار گرفت.

يافته ها: در سه سال مورد بررسي حوادث شغلي منجر به فوت در استان تهران بيش از  7552 سال زندگي و  3656 سال مشاركت اقتصادي را از بين برده و هزينة انساني آن بيش از  777 ميليارد ريال بوده است. سرانه هزينة انساني براي هر فوت  36/3 ميليارد ريال و مجموع هزينة انساني حوادث شغلي منجر به فوت سالانه 03/0 درصد كل توليد ناخالص داخلي بوده است.

ادامه نوشته

ايمني انبارهاي صنعتي در برابر آتش سوزي

مقدمه
درحالي كه همه از ايمني به عنوان يكي از اصول بسيار مهم ياد مي كنيم ولي پروژه‌هاي ايمن سازي به ندرت جايي درخور و مناسب در فهرست اولويتهاي يك كارخانه به خود اختصاص مي دهد. هنگامي كه كارخانه ها به ايمني در مقابل آتش سوزي مي انديشند، معمولا تصميم به پيروي از نشانه هاي مقابله با آتش و تنظيمات و كنترل آن به روشهاي معمول مي‌گيرند. زماني كه اين روشها را به درستي به كار گيريم و استفاده از آنها به طور قانوني اجباري شود ضريب ايمني در مقابل آتش سوزي در انبار به طور قابل ملاحظه اي افزايش مي يابد. تفاوت بين افت اندك سود مالي و ضرر ناشي از بروز فاجعه‌اي عظيم، خواه ناخواه همه كارخانه ها را به سوي به كارگيري دانش ايمني در مقابل آتش و استفاده از آن در طراحي انبار و فعاليتهاي عملياتي سوق مي دهد

ادامه نوشته

رابطه تغذیه با سلامتی

تغذيه:

مکانیزم بدن جانداران اين است که جانداران غذا و مایعات را مصرف مي نمايند و با استفاده از آنها، بدنشان به عملکرد طبیعی، رشد و بازسازی قسمت های فرسوده خود ادامه می دهد.

در دهه1960، پزشکان به بیماران خود می گفتند که تغذیه آنها هیچ ارتباطی با سلامتی­شان ندارد. امروزه ما باور داریم که آنچه می خوریم، وجود ما را تشکیل می دهد. این مسأله برای ما کاملاً آشکار است که غذایی که می خوریم، سبب رشد اندام ها(البته در سنین رشد) و همچنین قادر است که بافت های آسیب دیده و فرسوده (معمولاً در سنین کهنسالی) را ترمیم نماید. البته همه غذایی که می خوریم مورد استفاده بدن قرار نمی گیرد و مواد زائد آن دفع می شود.

ادامه نوشته

کلیات بهداشت حرفه ای

      بشر از آن هنگام که خود را شناخت، به منظور تامین معاش، کار و فعالیت را آغاز نمود و طی سالیان دراز نحوه عملکرد و نوع فعالیت او دستخوش تغییرات زیادی گردید. زمانیکه زندگی انسان از شکار، صید و یا کشاورزی تامین می شد به دلیل سادگی ابزار، عوارض ناشی از کار بسیار ناچیز بود و در اغلب موارد به چند خراش و زخم جزئی و در نهایت شکستگی خلاصه می گردید ولی با تکامل زندگی بشر به تدریج انسان با مسائلی درگیر شد که نیاز به بررسی های عمیق تری داشت از جمله دانشمندانی که در مورد بیماریهای شغلی کنکاش کردند و به نتایج مفیدی پی بردند می توان به بقراط و ابن سینا اشاره کرد.

ادامه نوشته

سیستم مدیریت ایمنی

چرا سيستم مديريت ايمني؟

در سالهاي اخير تلاشهاي فراواني جهت شناخت دلايل بوجود آورنده سوانح در صنايع مختلف به ويژه صنعت هوانوردي صورت گرفته است. اعتقاد بر اين بود كه بيشتر حوادث، ناشي از خطاهاي انساني است و به سادگي مي توان نتيجه گرفت كه اينگونه خطاها بدليل بي دقتي يا بي كفايتي در انجام كارها مي باشد، اما اين استدلال درست نيست. افرادي كه سوانح هوايي را بررسي مي كنند دريافته اند كه انسان فقط آخرين حلقه زنجيري است كه باعث ايجاد يك سانحه مي شود. نمي توان با تغيير دادن افراد از سوانح جلوگيري كرد، تنها مي­توان با شناسايي عوامل بوجود آورنده يك سانحه، از آن پيشگيري كرد

ادامه نوشته

 راهنمای ایمن سازی محیط خانه جهت جلوگیری

آشپزخانه:
¨ آيا محصولات شوينده دور از دسترس كودكان و در كمد در بسته داراي قفل نگهداري مي شود؟
¨ آيا محصولات شوينده دور از مواد غذايي نگهداري مي شود؟
¨ آيا شما قبل از انداختن ظروف حاوي مواد شيميايي و شوينده داخل ظرف زباله، آنرا آبكشي مي كنيد؟
¨ آيا داروها دور از ديد و دسترس كودكان و در كمدي بالا و مجهز به قفل نگه داري مي شود؟
¨ آيا محصولات خانگي خطرناك (مانند لوله بازكن، جوهر نمك، محلول سفيد كننده و لك بر، مواد شوينده، گاز پاك كن ، داروها و ديگر مواد شيميايي) در بسته بندي اصلي آنها و با درب بسته نگه داري مي شوند؟
ادامه نوشته