آمار نشان می دهد كه موارد یك نوع باكتری مقاوم به دارو (به نام كامپیلوباكتر) در حال افزایش می باشد و یك تحقیق انجام شده در FDA (اداره غذا و دارو) ثابت كرده كه استفاده از آنتی بیوتیك ها در فرآورده های مرغی، یكی از دلایل مهم این امر است. مركز دامپزشكی FDA استفاده از این آنتی بیوتیك ها را برای ماكیان (مرغ، بوقلمون و ...) ممنوع كرده است، زیرا شواهد نشان می دهد كه مردم در اثر این باكتری های مقاوم به دارو، بیمار می شوند.
این آنتیبیوتیك ها، فلوئوروكینولون (Fluoroquinolon) نام دارند. برخی فلوئوروكینولون ها برای درمان حیوانات به فروش می رسند، اما بیشتر برای درمان انسان هایی كه دچار مسمومیت غذایی ناشی از كامپیلوباكتر شدهاند استفاده می شود. كامپیلوباكتر یك نوع باكتری است كه بیشتر در مرغ یافت می شود. بر طبق دادههای مركز كنترل و پیشگیری بیماری ها، استفاده ی انسان ها از فلوئوروكینولونها از دهه 1980 شروع شد، اما مقاومت نسبت به آن ها از زمانی آغاز گردید (در میانه های دهه 1990) كه دامپزشكان به استفاده از این داروها روی آوردند.
همچنین گوشت مرغ حاوی موادی طبیعی به نام پورین (یك نوع اسید آمینه) می باشد. پورین ها به طور معمول در گیاهان، حیوانات و انسانها یافت می شوند. در برخی افراد كه دارای مشكلات وابسته به پورین هستند (مانند بیماران مبتلا به نقرس)، دریافت زیاد این مواد می تواند خطراتی را برای سلامتی شان به وجود آورد. از آنجایی كه پورین ها می توانند به اسید اوریك تبدیل شوند، تجمع زیاد پورین ها در بدن می تواند منجر به تجمع زیاد اسید اوریك شود. بیماری هایی مانند نقرس و سنگهای كلیوی اسید اوریكی، دو نمونه از مشكلات وابسته به اسید اوریك می باشند. به همین دلیل این افراد باید خوردن غذاهای حاوی پورین را محدود نمایند.
با این توضیحات اگر گوشت مرغ می خورید بیشتر سعی كنید از مرغ های ارگانیك (مرغ هایی كه به طور طبیعی پرورش داده شده اند)، استفاده نمایید. البته نه فقط به این دلیل، بلكه به دلایلی همچون تازه بودن، سالم بودن، فاقد هورمونهای مختلف بودن و ...
موارد مربوط به مصرف گوشت قرمز و گوشت سفید
گوشتها به طور قابل ملاحظه ای خطر حملات قلبی را افزایش می دهند. یك مطالعه نشان داده مصرف مكرر و مداوم گوشت قرمز به طور قابل ملاحظهای خطر "سندرم حاد كرونری" را افزایش می دهد.
"سندرم حاد كرونری" اختلالی است كه در آن احتمال آنژین ناپایدار، انفاركتوس میوكارد و آترواسكلروز و در نتیجه حملات قلبی افزایش می یابد.
در این مطالعه كه شامل 848 بیمار و 1078 فرد سالم هم جنس و هم سن بود، مصرف بیش از 8 واحد گوشت قرمز در ماه، با افزایش 25 درصدی خطر حملات قلبی یعنی سكته و مرگ ناگهانی همراه بود و مصرف گوشت سفید به میزان بیش از 12 بار در ماه حملات قلبی را به میزان 18 درصد افزایش داد.
تحقیق نشان داد كه افراد با خوردن 8 بار یا بیشتر گوشت قرمز، و یا 12 بار یا بیشتر گوشت سفید در هر ماه در مقایسه با مصرف گوشت كمتر (كمتر از 4 واحد گوشت قرمز و كمتر از 8 واحد گوشت سفید در ماه) به ترتیب 9/4 درصد و 7/3 درصد، بیشتر در معرض حملات قلبی هستند.
بنابراین مصرف گوشت قرمز را به یك بار در هفته و گوشت سفید را به دو بار در هفته محدود نمایید. برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان بیشتر از غذاهایی مانند ماهی، تخم مرغ، غلات و حبوبات استفاده نمایید.
+ نوشته شده در دوشنبه ۱۳۸۸/۰۹/۰۲ ساعت 2:59 PM توسط مهدی مجیری فروشانی
|